Различни причини и решения за напукване на пръстенната матрица на машината за пелети

Jun 04, 2021

Неправилното използване и методи на работа могат лесно да причинят пукнатини в пръстеновидната матрица на машината за пелети, което се отразява на нормалното производство. Нека' s анализира различните причини и решения за напукване на пръстеновидната матрица на машината за пелети.

(1) Когато работната повърхност на обръча има ярко петно, а работната повърхност на задвижващото колело има следи от абразия, тогава вътрешната скоба на обръча се е износила или деформирала, в резултат на което пръстенната матрица се напуква.

Решение: Обръчът трябва да бъде сменен навреме.

(2) Поради износването на свързващата повърхност на трансмисионното колело, свързващата повърхност на матрицата и ролката очевидно се разхлабва, което води до напукване на пръстеновидната форма.

Решение: Задвижващото колело трябва да бъде заменено или ремонтирано навреме или да се увеличи допустимият толеранс на размера на повърхността на пръстеновидната матрица.

(3) Пръстенната матрица е напукана поради износване или деформация на матрицата на матрицата.

Решение: Проверете и сменете подложката на матрицата навреме.

(4) Матрицата на пръстена е избита поради износването на ключа на трансмисията. Времето за улавяне също е свързано с хлабавостта на трансмисионното колело. Периодично измервайте разликата между ключа и ключа и подменяйте ключа за предаване навреме.

(5) Пръстенната матрица е напукана поради повреда на лагера на шпиндела и скок на шпиндела.

Решение: Сменете навреме лагера на шпиндела.

(6) Тъй като еластичността на пружината на пеперудата не е стегната, шпиндела се разклаща и пръстеновидната матрица е напукана.

Решение: добавете или заменете пружината на пеперудата.

(7) Пръстенната матрица е напукана поради прекомерно натоварване, причинено от неправилни щифтове и седалки на предпазните щифтове.

Решение: Трябва да се използва предпазният щифт, предоставен от нашата компания.

(8) Поради влошаващия се ефект на устройството за отстраняване на желязото, има метални вдлъбнатини по повърхността на пръстеновидната матрица, което кара пръстеновата матрица да се напука.

Решение: Оборудването за отстраняване на желязото трябва да бъде инспектирано и почистено навреме.

(9) Тъй като притискащата ролка не е монтирана на място, притискащата ролка и пръстенната матрица са относително изместени в аксиалната работна зона, което кара пръстеновидната матрица да се напука.

Решение: Инсталирайте правилно модула на притискащата ролка.

(10) Поради твърде малката междина между пръстеновидната матрица и притискащата ролка, пръстеновидната матрица е в силен контакт с притискащата ролка и пръстеновидната матрица е напукана.

Решение: Разумният просвет трябва да бъде между 0,1 mm ~ 0,3 mm, а новата матрица трябва да бъде оборудвана с нов притискащ валяк.

(11) Пръстенната матрица е напукана поради увеличаването на влакнестия материал и липсата на скрепер за подаване.

Решение: Инсталирайте нов скрепер.

(12) Когато пръстенната матрица не се използва за определен период от време, няма&"; измиване &", частиците в пръстеновидната дупка стават твърди, следващия път, когато материалът се изхвърли, екструзионната сила е твърде голяма, което кара пръстена да умре.

Решение: Трябва незабавно да се напълни с корозионни маслени материали.

(13) Пръстенната матрица е напукана поради директното чукване на пръстеновидната матрица с инструмент от твърда стомана (като чук) за зареждане и разтоварване на пръстеновидната матрица. Ако пръстенната матрица трябва да бъде монтирана принудително, трябва да се използва дървен чук.

(14) Регулирайте подаващото устройство навреме, когато обемът на подаващия материал е твърде голям или матрицата с пръстен с малък отвор е заменена. Гранулирането зависи от неравномерното производство, което води до увеличаване на натоварването на пръстеновидната матрица и кара пръстеновата матрица да се напуква.

Решение: регулирайте скоростта на подаващия мотор, регулирайте контролера на променливата брадичка или електромагнитния контролер.

(15) Износването на отвора на капака на матрицата става по-голямо и крайната повърхност се деформира, болтът се разхлабва и отворът за винт на крайната повърхност на пръстеновидната матрица се разкъсва.

Решение: Сменете капака на матрицата.

Оборудването също има живот и душа. Само с грижа и нормална работа може да удължи живота си и да подобри качеството на частиците. Надявам се, че различните причини и решения за напукването на пръстеновидната матрица на машината за пелети по-горе ще бъдат полезни за всички.